Middels trainingen, inspiratie tours en netwerkbijeenkomsten continue werken aan versterken ondernemerschap.

Als klein zelfstandig ondernemer blijft het een uitdaging niet alleen IN het bedrijf, maar ook AAN het bedrijf te werken.
Hoe vind je iemand die eens wil meedenken over praktische zaken als:
– efficiënt personeel inplannen
– kostprijs berekenen
– algehele presentatie bedrijf
– training medewerkers (commerciële vaardigheden/presentatie) met als doel: hele team in een keer op het zelfde kennisniveau
– implementeren wet-en regelgeving
– verduurzamen
– efficiënt met eigen uren omgaan

Door in kaart te brengen waar informatiebehoefte ligt (middels gesprek of in praktijk mee te kijken) kan ik een aanbod op maat maken.

Samen met mijn echtgenoot, Jan Erkelens, ben ik 25 jaar eigenaar/ondernemer geweest van Boutique Hotel & Restaurant Erkelens in Rolde . Als klein ondernemer doe je in principe alles zelf; hard werken is een vanzelfsprekendheid.

Ruim 25 jaar heb ik vele studenten en overige medewerkers opgeleid voor een (bij-)baan in de horeca. Gastvrijheid is het eerste onderwerp wat we bespreken. Vakkennis over wijn en spijs, serveertechnieken, klachtenafhandeling is vrij eenvoudig over te brengen. Echter: oprechte gastvrijheid vereist enige oefening.
Presentatie, persoonlijke vaardigheden zijn daarbij belangrijke ingrediënten.

Voor diverse organisaties heb ik presentaties en “incompany trainingen” gegeven. Gastvrijheidstrainingen geef ik het liefst in het bedrijf op de werkvloer zelf; juist daar wordt duidelijk wat in de praktijk nodig is.

In 2018 zal ik in de jury gaan plaatsnemen van het SVH voor het onderdeel “Meesterhorecaondernemer“, de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid die een ondernemer kan behalen in de Nederlandse horeca. Het is een manier om niet alleen kwaliteit leveren te stimuleren, maar deze ook zichtbaar te maken voor anderen.

Graag zet ik mijn ervaring in voor uw bedrijf !
Informeer naar de mogelijkheden